Обрати сторінку

Вирощування рулонного газону – це швидкий і простий спосіб отримати гарний і доглянутий газон на своєму подвір’ї. Але перед тим, як покласти рулонний газон, важливо добре підготувати ґрунт. Нижче ми детально розглянемо, як це зробити.

Крок 1: Очистіть землю від бур’янів та інших рослин

Перш ніж почати підготовку ґрунту, необхідно видалити з нього всі бур’яни та інші рослини. Це зробить ґрунт більш сприятливим для росту рулонного газону і не дасть йому конкурувати за ресурси з молодим газоном.

Крок 2: Перевірте рівень кислотності ґрунту

Перш ніж вносити будь-які речовини в ґрунт, важливо перевірити його рівень кислотності (pH). Рулонний газон найкраще росте в ґрунті з рН від 6,0 до 7,0. Якщо ґрунт занадто кислий, його можна збалансувати, додавши вапняк або доломітове борошно. Якщо ґрунт занадто лужний, можна додати сірку.

Важливі кроки під час підготовки грунту для укладання газонуКрок 3: Підготовка ґрунту перед розпушуванням

Перед розпушуванням ґрунту видаліть каміння, коріння та інші великі предмети. Це зробить розпушування ґрунту більш ефективним і забезпечить кращий ріст рулонного газону.

Крок 4: Розпушуємо ґрунт

Розпушування ґрунту є важливим етапом підготовки ґрунту до укладання рулонного газону. Розпушіть ґрунт на глибину близько 15 см за допомогою граблів або розпушувача ґрунту.

Крок 5: Внесіть добриво

Після розпушування ґрунту рекомендується внести добрива для покращення росту рулонного газону. Найкращий варіант – добриво з високим вмістом азоту, фосфору і калію. Для посадки рулонного газону можна використовувати універсальне добриво зі співвідношенням NPK 10-10-10 або 20-20-20.

Крок 6: Рівномірно розподіліть добриво по ґрунту

Добриво необхідно рівномірно розподілити по ґрунту. Для цього можна використовувати спеціальний розкидач добрив або просто рівномірно розподілити його лопатою.

Крок 7: Вирівняйте поверхню ґрунту

Щоб підготувати ґрунт до посадки рулонного газону, потрібно вирівняти поверхню ґрунту. Використовуйте граблі, щоб розгладити і вирівняти поверхню ґрунту.

Крок 8: Зволожте ґрунт

Перед посадкою рулонного газону необхідно забезпечити оптимальний рівень вологості ґрунту. Зволожте ґрунт на глибину 15-20 см, використовуючи шланг або систему поливу. Вологий ґрунт забезпечить кращу приживлюваність рулонного газону.

Крок 9: Покладіть рулонний газон

Рулонний газон слід висаджувати відразу після підготовки ґрунту. Розстеліть рулонний газон на поверхні ґрунту, розрізаючи його на шматки за потреби. Розрізи слід розмістити на рівній поверхні, використовуючи граблі.

Підготовка ґрунту для укладання рулонного газону – важливий етап, який впливає на успіх всього процесу. Важливо дотримуватися всіх етапів, щоб забезпечити зростання здорового і щільного газону, який буде радувати вас своєю красою і зеленню протягом багатьох років. Нехай ваш рулонний газон буде найкращим на вашій вулиці!